MARKA DEĞERLEME

Marka, benzer ürünleri, hizmetleri başkalarının ürün ya da hizmetlerinden ayırt etmek üzere kullanılan veya belirli bir hizmetin sunulması sırasında belirlenen ayırt edici işaret olarak tanımlanmaktadır. Markalar, yasal mevzuat tarafından koruma altındadır. Marka koruması tescil yoluyla elde edilir. Koruma süresi tescil için başvuru tarihinden itibaren on yıldır.
Markalar, ismi ve fark edilebilirliği, etkileri, geçmişi, doğruluğu, kalitesi, tanınırlığı, saygınlığı, fiyat elastikiyeti ve satış hızından kaynaklanan değeri içermektedir.
Marka, bir şirketin değeri ile birlikte hesaplanabildiği gibi ayrıca da hesaplanabilir. Şirket devirlerinde ve satın almalarda marka şirketle birlikte alım satıma konu olabildiği gibi, şirketten ayrı olarak da alım ve satıma konu olabilir.
LCI değerleme sürecinde, marka oluşumu detaylı olarak incelenmekte ve markanın ticari hayattaki etkileri analiz etmektedir. Marka değerleme sadece rakamsal olmayıp metodolojik bir çalışma olduğundan bu değerlemede bilgi ve deneyim son derece önemlidir.

UFRS RAPORLAMA

Kurumsal Raporlama, finansal ve finansal olmayan bilgilerin birlikte raporlanmasından oluşur. Kreditörler işletme için karar verirken, finansal bilgilerin yanı sıra, markanız, pazar payı, müşteri memnuniyeti ve insan sermayesini karar verme aşamasında değerleme ölçüsü olarak ele almaktadırlar. LCI uluslararası piyasalarda kabul gören en büyük çözüm ortakları ile Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) hizmetine aracılık etmektedir.

YABANCI SERMAYE KURULUŞ İŞLEMLERİ HİZMETLERİ

Yabancı sermaye mevzuatına uygun olarak Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar için TTK hükümlerine uygun olarak şirket kuruluş işlemlerinin yapılması ve gerekli diğer izin başvurularının yapılması,
Yabancı Sermaye Kuruluş İşlemleri kapsamında müşterilerimize aşağıda hizmetleri sunmaktayız: Yabancı sermaye mevzuatına uygun olarak Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar için TTK hükümlerine uygun olarak şirket kuruluş işlemlerinin yapılması ve gerekli diğer izin başvurularının yapılması,
Yabancı Sermaye mevzuatına uygun olarak Türkiye’de irtibat bürosu kurmak isteyen yabancı yatırımcılar için kuruluş işlemlerinin yapılması ve gerekli diğer izin başvurularının yapılması.